Zie ginds komt de Sint met zijn folders weer aan!

Image
Sinterklaas

Sinterklaas is opnieuw in het land en moet op 6 december heel wat pakjes in de huiskamer van Belgische gezinnen krijgen. Maar waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? De speelgoedfolders natuurlijk!

Kinderen die hun verlanglijstjes voor Sinterklaas maken is een blijvende traditie. Ouders, grootouders, tantes en nonkels worden op deze manier geïnspireerd om cadeautjes te kopen dat de kinderen ook écht graag willen. Voor de kinderen is het maken van zo’n lijstje door in speelgoedfolders te knippen en plakken de ideale knutselnamiddag. Meer dan 80% van de kinderen tussen 4 en 12 jaar oud bekijken de folders en halen er inspiratie uit. Ook 80% van de ouders leest sinterklaasfolders. Kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud zijn de meest fervente verlanglijstmakers (69%).

Folders om te vergelijken en de beste promoties te vinden

Uit de Door to Door Impact Survey 2022 blijkt daarnaast dat folders door 94% van de Belgen worden gelezen. Niet alleen ter inspiratie, maar in tijden van dalende koopkracht, ook ter vergelijking (66%) en om te zoeken naar de allerbeste promotie (72%).

Image
étude Saint Nicolas

*In 2019 voerde Profacts een sinterklaasstudie uit in opdracht van BD Media.